Tendinte in design interior pentru 2016 FOTO

design interiorIn decursul anului 2015, casele moderne decorate cu ajutorul unor designeri profesionisti se recunosteau dupa stilul minimalist in care se adaugau pete de culoare sau tesaturi diferite, elemente neasteptate. Se pare ca majoritatea regulilor din 2015 se pastreaza si pentru anul viitor; cateva dintre cele mai importante, mai jos.

Reintoarcerea la stilul decorativ al anilor ’70

Stilul specific anilor ’70 nu a revenit complet in atentie anul acesta – lambriurile din imitatie de lemn sau mobilierul de bucatarie in culori tipatoare nu au fost „la moda” nici in 2015 – dar cateva alte elemente si-au facut aparitia. Tapetul cu motive geometrice sau diverse memento-uri agatate pe perete (fire subtiri, franjuri colorate) aduc aminte de acea atmosfera, dar au un aer modern, potrivite si pentru anul 2016.

Galerie de arta pe perete

Expunerea unor fotografii cu rame diferite sau alaturarea unor opere de arta diferite pe un intreg perete a fost o tendinta importanta in designul interior. Dar minimalismul castiga popularitate si in loc de a aranja perfect toate cadrele mici, un truc pentru 2016 este sa se dispuna o singura pictura, tablou sau fotografie, de dimensiuni mari si foarte mari. Astfel, peretele devine o piesa de rezistenta, declaratia ce sustine tot decorul.

Cada de baie in stil clawfoot

Sofisticate, colorate si cu un stil clasic, cada de baie clawfoot este punctul central in jurul careia se creeaza o intreaga atmosfera. Se pot face tot felul de combinatii de nuante pornind de la culoarea cazii sau a picioarelor de sustinere. Astfel, se doreste o reintoarcere la stilul clasic in 2016.

Camere decorate in alb

In timp ce Institutul Pantone desemneaza culori oficiale – marsala in 2015, roz quartz si albastru seren pentru 2016 – frenezia decorului scandinav nu tine cont de acestea. Obiectele decorative sunt albe, mobilierul la fel, este un decor minimalist destul de dificil de reprodus, dar mai ales de intretinut.

Candelabre cu elemente moderne

Candelabrele grele, clasice si lampile obisnuite au primit cateva imbunatatiri, de la tepi si pana la forme geometrice sau becuri colorate. Sursele de lumina au servit drept inspiratie si vor continua sa fie piese esentiale in arta home&deco si in 2016.

Rafturi in bucatarie

Probabil cea mai mare schimbare ce a avut loc in 2015 in designul bucatariilor a fost eliminarea dulapurilor. Acel mobilier masiv este inlocuit de rafturi simple, largi, ce pot adaposti toate cele necesare. In 2016 miscarea se continua, rafturile, politele si etajerele isi fac loc in bucatarie.

Cuprul, materialul preferat

De la corpuri de iluminat pana la accesorii de bucatarie, cuprul a fost folosit foarte des anul acesta. Arata uimitor in bucatarie, dar si in alte camere – cand este plasat discret si nu in mod exagerat.

Afise cu text motivational

Posterele motivationale de anul acesta contin diverse zicale si motto-uri scrise de mana, cu texte pline de semnificatie. In loc de „Keep Calm”, in 2016 se face trecerea catre „Stay Weird” sau alte mesaje inaltatoare.

Forme geometrice

Formele geometrice apar pretutindeni, de la mobilier la alte accesorii si obiecte de decor, pana si obiectele de iluminat respecta tema. Iar pentru 2016, tendinta pare a nu se schimba deloc, iar formele devin din ce in ce mai interesante.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *