Record imobiliar: cea mai scumpa casa din lume FOTO

casa scumpaO vila din apropierea Parisului a obtinut titlul pentru cea mai costisitoare proprietate din lume, dupa ce a fost vanduta contra unei sume fabuloase, mai mult de 301 milioane de dolari. Recordul precedent a fost inregistrat pentru un penthouse din Londra, care s-a vandut la 221 de milioane de dolari.

Casa denumita Chateau Louis XIV este situata la aproximativ 15 minute de Paris, intre Versailles si Marly-le-Roi si a fost achizitionata de catre o persoana din Orientul Mijlociu, ce a dorit sa ramana anonima.

Conacul de 50.000 de metri patrati este o imbinare a designului specific secolului al 17-lea cu tehnologia moderna, de ultima generatie. Facilitatile includ piscine interioare si exterioare, un teren de squash, un cinematograf, o pivnita de vinuri (cu spatiu pentru 3.000 de sticle), o fantana decorata cu foite de aur, chiar si un labirint acoperit.

Exista 10 dormitoare, o camera de receptie enorma, cu un plafon de 15m inaltime, dar si o camera de meditatie”si relaxare, inconjurata de un acvariu ce adaposeste sturioni.

Cladirea a fost construita abia acum trei ani, dar respecta standarde arhitecturale care o asemana cu un monument istoric. Fatada cu detalii de bronz este similara cu cea de la palatul Versailles. S-au folosit 13 tipuri de marmura si 15.000 de foite de aur. Pentru o asemenea proprietate, securitatea este importanta, deci au fost instalate 40 de camere de supraveghere (ce pot fi accesate online de oriunde) si un sistem de alarma hi-tech.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *