Nou model de ceas Hublot dedicat lui Nelson Mandela

ceas HublotDrept tribut pentru o mare personalitate, marca de lux Hublot a dezvaluit un nou model de ceas. Pentru design si productie, s-au folosit aur de 18K cu un finisaj de aliaj rosu-auriu si o curea semi-mata din piele de aligator. Pe cadran si pe spatele ceasului, se regasesc omagii subtile pentru cel caruia acest ceas i-a fost dedicat: Nelson Mandela.

Semnatura apare pe rama ceasului, intre orele 12 si 1, iar pe mijlocul cadranului este reprezentat sigiliul familiei Mandela – o albina cu aripile intinse, ce se transforma in ramuri, simbol pentru arborele genealogic dar si o trimitere catre numele Xhosa, Rolihlahla, care inseamna „cel suficient de curajos sa aduca miere din fagure”. Conturul Africii de Sud apare pe spatele cadranului, iar deasupra a fost plasata si amprenta lui Nelson Mandela.
ceas hublot
Desi initial pare a fi o discrepanta prea mare intre o extravaganta ostentativa si o cauza nobila, parte din costul unui ceas (cu pretul de 30.900 de dolari, bucata) va fi donata catre o organizatie caritabila, House of Mandela. Se vor continua astfel initiativele in domeniul drepturilor omului, precum si dezvoltarea si sustinerea educatiei in zonele sub-dezvoltate din Africa.

Directorul general al Hublot, Ricardo Guadalupe, a declarat ca este o onoare pentru brandul pe care il conduce de a crea o piesa adusa drept tribut unei figuri impozante ca Nelson Mandela. Iar ceasul Classic Fusion House of Mandela nu este decat o modalitate de a asigura ca filosofia si actiunile acestui mare om vor continua sa fie transmise mai departe.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *