Cele mai scumpe bijuterii vandute la licitatie in 2015 FOTO

diamante scumpeSe spune ca diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei femei. Pietre stralucitoare dispuse intr-un material pretios, un design extravagant realizat de un brand renumit, cele mai fine accesorii de lux – nu ajung la costul celor mai scumpe bijuterii vandute in 2015 la licitatii. Anul 2015 a fost cel al recordurilor pentru cateva piese radiante, de la rubine la diamante rare.

Cu cat mai saturata, clara si rara este culoarea unei pietre pretioase, cu atat mai impresionanta (si deci costisitoare) devine. Un diamant incadrat in categoria „fancy vivid” a fost vandut la licitatie contra sumei de 13.87 milioane de dolari (la data vanzarii). Diamantul violet-roz dispus pe un inel de doar 8.24 carate s-a plasat printre cele mai scumpe bijuterii din cadrul lotului pus la dispozitie de catre Sotheby’s in cadrul evenimentului Magnificent and Noble Jewels din Geneva.

Un alt diamant roz a ajuns la pretul de 15.90 milioane de dolari in cadrul unei licitatii Sotheby’s. Mai mult decat alte detalii, se pare ca povestea originii pietrei a atras atentia. Se presupune ca a apartinut printesei Mathilde Bonaparte, nepoata lui Napoleon I si ca se poate sa fi aparut intr-o prima licitatie in 1904. Se pare ca la acea vreme era denumit Splendide Brilliant Rose si era pandantiv pentru un colier.

Casa de licitatii Christie’s a obtinut aproximativ 18.38 milioane de dolari (la momentul vanzarii) pentru un inel cu rubin de 15.04 carate. Exceptand culoarea deosebita, greutatea si dimensiunea rubinului din Myanmar au facut din aceasta bijuterie una extrem de valoroasa.

Un inel cu diamant de dimensiuni impresionante a fost cumparat cu 22.09 milioane de dolari. Este unul dintre cele mai mari diamante de categoria D puse vreodata in vanzare, o raritate avand in vedere marimea. In starea bruta, avea peste 200 de carate, dar a fost modificat timp de 2 ani pentru a ajunge la forma dorita.

Un miliardar din Hong Kong (Joseph Lau) a cheltuit 28.52 milioane de dolari pentru a-i face un cadou special fiicei sale la aniversarea de sapte ani – un diamant roz redenumit Sweet Josephine in onoarea ei. S-a stabilit astfel un record pentru un diamant roz si gestul a fost urmat de o runda de aplauze in sala evenimentului gazduit de Christie’s.

Cat despre recordul pentru o piatra pretioasa colorata, s-a inregistrat pentru un rubin ce a costat 30.34 milioane de dolari. La 25.59 de carate, valoreaza peste un milion de dolari per carat si a fost obtinut de catre un cumparator anonim, ce a oferit aproape dublu fata de pretul estimat.

Dar cea mai importanta vanzare a anului, recordul mondial de pret ii revine unui diamant albastru de 12.03 carate, achizitionat tot de catre Joseph Lau cu 48.47 milioane de dolari (la momentul vanzarii). Si acesta a fost redenumit, devenind cunoscut ca The Blue Moon of Josephine.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *